Fadderbarn

I Kap Verde fanns ett barnhem i lilla staden Santa Maria. Resenärer på vårat hotell tipsades om att skänka allt från sin tandkräms tub till schampo kläder osv. Vi fick reda på att barnen va i stort behov av pennor, block , kritor etc. 
Blev så ledsen eftersom ingen nämnt de från resebolaget innan resan. Vi plockade iallafall ihop det vi kunde göra så det blev två påsar. 
Att se fattigdom på så nära håll, bara om man tittade direkt utanför hotellområdet så va allt torrt och öken. Man såg något enstaka litet uppfällt hus efter vägen och en smal hund som låg och vaktade. Det skär i mitt hjärta att veta att världen är så orättvis. Dom har också rätt att leva under omständigheter med rent vatten mat och kläder för dagen. Det som gläder mig till stor del ändå är att dessa människor sprider så mycket glädje runt varandra, dom skrattar , tar hand om varandra och verkar uppskatta vardagen på ett helt annat sätt än vad vi gör. Kanske är det för att vi själva aldrig varit där. 
Jag har iallafall skaffat fadderbarn nu och ser fram emot att kunna hjälpa till, det är det minsta man kan göra. Hoppas du tänker likadant, för hur lycklig blir man inte när man kan hjälpa andra. 
Puss Sandra Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0